Winners of UEFA Euro 2016 Match Balls
and Quiz Answers


The 2016 European Football Championship in France is now over – so is our online quiz! PlasticsEurope is happy to announce the 6 winners of the UEFA Euro 2015 Official Match Balls. Congratulations to all the winners!

9 out of 9 correct answers

Asier- Madrid, Spain
Giovanni- Sassari, Italy
Elaine- Manchester, UK
Daniela- Berlin, Germany
Gaignault- Paris, France
Hubert- Biala, Poland



"UEFA Euro 2016" Quiz: The right answers


Discover the correct answers to the quiz:

1. When and where was the first UEFA Euro Football Championship held? Which country was the winner?
  • Germany, in 1965, with Italy as the winner
  • France, in 1960, with Soviet Union as the winner
  • Spain, in 1957, with England as the winner
ANSWER: France, in 1960, with Soviet Union as the winner

2. How many times has the host country won its home tournament?
  • Three times
  • Five times
  • One time
ANSWER: Three times

3. Which nation is the most successful team in the history of the tournament?
  • Italy and France
  • France and Germany
  • Germany and Spain
ANSWER: Germany and Spain

4. What is the name of the UEFA Euro football championship 2016 official match ball?
  • Tango 12
  • Beau Jeu
  • Brazuca
ANSWER: Beau Jeu

5. True or False: The 2016 official match ball is made up of 6 polyurethane panels thermally bonded together.
  • True
  • False
ANSWER: True

6. Is it possible for football cleats made with plastics to be watertight and at the same time allow the player’s feet to breathe?
  • Yes
  • No
ANSWER: Yes

7. How many kilometres does an average football player run in a typical match?
  • 2 kilometres
  • 5 kilometres
  • Over 10 kilometres
ANSWER: Over 10 kilometres

8. True or False: primary kit sponsors are now creating eco-friendly kits using recycled plastic bottles and polymers.
  • True
  • False
ANSWER: True

9. Which UEFA Euro 2016 venue features photovoltaic panels mounted on its roof converting sunlight into electric energy?

  • Stade Pierre Mauroy (Lille)
  • Allianz Riviera Stade (Nice)
  • Stade de France (Paris)
ANSWER: Allianz Riviera Stade (Nice)

*The correct answers are based on the information we had prior to the European Football Championship 2016.

For full information on Plastics and UEFA Euro 2016, click here

Click here to see the rules of entry for the UEFA Euro 2016 Quiz
Did you know ?
  • A large German automobile manufacturer is using recycled PET bottles for seat cushions in some of their car product series.
  •  
  •  
  •